18 Jan 2024

Layer Group -konserniin kuuluva Stoby Måleri AB ostaa Ystadmålarna-yrityksen ja saa vahvan aseman Ystadissa

Stoby Måleri AB tarjoaa maalaus- ja käsityöpalveluja kaikkialla Skoonen, Hallandin ja Smålandin alueella. Nyt yritys vahvistaa maalausyksikköään Ystadin alueella ostamalla Ystadmålarna AB:n. Stoby Måleri AB on ollut osa Layer Group -konsernia vuoden 2020 alusta lähtien. Tuotemerkki tunnetaan hyvin Etelä-Ruotsissa, erityisesti Hässleholmissa, jossa yritys on toiminut vuodesta 1969.


Stobyn toimitusjohtaja Sofie Ohlsson ja Ystadmålarnan toimitusjohtaja Rickard Persson

- On upeaa, että Ystadmålarnasta tulee osa Stobya ja siten myös osa Layer Groupia. Ystadmålarnalla on hyvät työntekijät, vakaa kannattavuus ja laadukas työn jälki. Juuri näitä tekijöitä haluamme Layer Groupiin liittyviltä yrityksiltä. Yrityksellä on vahvat juuret Ystadissa, ja se täydentää Stobyn toimintaa alueella erittäin hyvin, sanoo Layer Groupin toimitusjohtaja John Strand.

Layer Group on ollut olemassa vasta reilut kolme vuotta, mutta konserniimme liittyvillä yrityksillä on jo pitkä kokemus omalta toimialaltaan. Stoby, joka nyt ostaa Ystadmålarnan, on toiminut 55 vuotta, ja se on yksi Etelä-Ruotsin luotettavimmista ammattitaitoisten käsityöpalvelujen tarjoajista. Layer Groupin visiona on tarjota asiakkailleen vahvoja paikallisia yhteistyökumppaneita, joilla on laaja-alainen, laadukas ja hintansa arvoinen palvelu. Tämä tarjonta vahvistuu nyt Ystadin alueella, kun Stoby ja Ystadmålarna aloittavat tiiviin yhteistyön.

- Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa Ystadsmålarnan tervetulleeksi osaksi Stobya! Heillä on taitavia maalareita, jotka kokeneen johtajansa Rickard Perssonin ohella lisäävät liiketoimintamme huippuosaamista. Olen myös ylpeä siitä, että Stoby voi jatkaa kehittymistään ja ottaa harppauksen eteenpäin vaikeassa markkinatilanteessa, sanoo Stobyn toimitusjohtaja Sofie Ohlsson.

- On jännittävää olla jonkin uuden äärellä! Osana Stobya ja Layer Groupia saamme käyttöömme muskeleita, joita meillä ei aiemmin ollut. On myös innostavaa saada useita uusia kollegoita ja päästä osaksi konsernin taitavien yrittäjien verkostoa. Toivon, että voin tarjota kokemukseni ja vahvuuteni paikalliseen, mutta myös koko Stobyn sekä Layer Groupin käyttöön, sanoo Ystadmålarnan toimitusjohtaja Rickard Persson.

Ystadmålarna

Rickard Persson perusti Ystadmålarnan vuonna 2012. Tällä hetkellä yrityksellä on 10 työntekijää. He hoitavat kaikenlaisia kunnostuksen ja uudisrakentamisen maalausurakoita kiinteistönomistajille, rakennusliikkeille ja kuluttajille. Ystadmålarnalla on hyvä maine ja vahvat asiakassuhteet markkina-alueellaan.

Lisätietoja:

John Strand, toimitus- ja konsernijohtaja, Layer Group
john.strand@layergroup.se, +46 70 233 07 69

Sofie Ohlsson, toimitusjohtaja, Stoby
sofie.ohlsson@stoby.se, +46 73 326 55 77

Rickard Persson, toimitusjohtaja, Ystadmålarna.
rickardpersson@ystadmalarna.se, +46 70-898 52 32

Layer Group

Layer Group on Ruotsin suurin pintamaalauspalveluihin erikoistunut konserni. Se koostuu johtavista paikallisista yrityksistä, joilla on motivoituneet yrittäjät ja vahvat tavaramerkit. Konserni perustettiin toukokuussa 2020, ja se on valtakunnallinen toimija, joka pystyy tarjoamaan kilpailukykyisiä palveluja sekä suurille että pienille asiakkaille erityisesti maalauksen, lattiaratkaisujen ja teollisuusmaalien alalla.

Layer Groupilla on tällä hetkellä noin 1 600 työntekijää, ja sen liikevaihto on hieman yli 2,6 miljardia kruunua. Konserni toimii koko Ruotsissa etelärannikon Trelleborgista ja pohjoisen Kiirunaan sekä suuressa osassa Suomea. Layer Groupin omistavat yrittäjät sekä pohjoismaiset Litorina- ja Bragnum Invest -sijoitusyhtiöt, jotka yhdessä ovat suurimmat omistajat. Litorina ja Bragnum ovat sijoitusyhtiöitä, jotka sijoittavat pieniin ja keskisuuriin pohjoismaisiin yrityksiin ja kehittävät niistä yhdessä johdon kanssa alansa johtavia yrityksiä kasvun, kannattavuuden parantamisen ja ammattimaisuuden lisäämisen kautta.