11 Jan 2024

Ruotsalainen Layer Group ostaa Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy:n Mäntsälästä

Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy on perinteinen, kannattavasti toimiva maalausliike, joka on erikoistunut sopimusurakointiin ja saneerauksiin. Yhtiö toimii Mäntsälässä. Layer Group vahvistaa kaupalla asemaansa yhtenä Suomen suurimmista maalausliikkeistä. Vistan perustajayrittäjä ja toimitusjohtaja Joni Lindblom jatkaa uuden omistajan palveluksessa.


Sari Lindblom, johdon assistentti (Vista Oy), John Strand, toimitus- ja konsernijohtaja (Layer Group), Joni Lindblom, toimitusjohtaja (Vista Oy),
Hugo Tullberg Wengholm, M&A & CSO (Layer Group) ja Kirsi Siltala, controller (Layer Group).

 

"Ostamme tuloksellisen yrityksen, joka osaa tehdä projekteja kannattavasti, rakentaa vahvoja suhteita ja pitää asiakkaansa tyytyväisinä. Vistan vakaa asema paikallisella markkinalla sopii hyvin liiketoimintamalliimme, kun pyrimme täydentämään ja kehittämään ryhmäämme uusilla yrityksillä”, Layer Group -konsernin toimitus- ja konsernijohtaja John Strand sanoo.

 

Ostamalla Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy:n Layer Group jatkaa laajentumistaan Suomessa. Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy yhdessä Kaukomaalaus Oyn kanssa vahvistaa konsernin jalansijaa pääkaupunkiseudulla. Kaukomaalaus tuli osaksi konsernia 2022. Suomessa konsernilla on myös kolmas yhtiö, Maalausliike Vainiomäki Oy, mikä antaa hyvän pohjan kehittää yhteistyötä Suomen markkinoilla. Layer Group on jo nyt yksi Suomen johtavista maalausyrityksistä, joka on vakiinnuttanut asemansa Suomen markkinoilla.

 

”Yrityskaupan ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme tulevaisuudessakin luotettavaa maalausalan aitoa ammattiosaamista sekä tarjoamaan kasvaviin haasteisiin luotettavia ratkaisuja ja taloudellisuutta kiristyneessä kilpailussa. Layer Groupin arvoista muun muassa ammattitaidon arvostaminen ja kehittäminen ovat juuri ne asiat, jotka ovat olleet myös Vista Oy:n menestyksen suurimmat tekijät ja ovat sitä tulevaisuudessakin”, Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy:n toimitusjohtaja Joni Lindholm sanoo.

 

Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy tunnetaan suunnitelmallisuudestaan, vahvasta asiakaskeskeisyydestään ja toimituslaadustaan, jotka saavat asiakkaat palaamaan yhä uudestaan. Yhtiö jatkaa toimintaansa ja pitää paikallisen brändinsä tullessaan osaksi konsernia, jossa tavoitteena on päästä seuraavalle tasolle. Layer Group vie ryhmän kehitystä eteenpäin yhteisellä strategialla, jossa määritetään tavoitteet, visio ja vastuullisuus. Lisäksi konsernin yrityksille tarjotaan tukea ja verkostoja osaamisen vaihtoon, mikä parantaa ammattimaisuutta konsernin sisällä ja hyödyttää sekä yrityksiä että yksittäisiä työntekijöitä.

 

Taustatietoja Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy:stä
Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy on perustettu vuonna 2009. Yhtiöllä on pääkonttori Mäntsälässä. Vistan toimeksiannot painottuvat pääkaupunkiseudulle ja muualle Uudellemaalle, Päijät-Hämeeseen sekä Pirkanmaalle. Yhtiöllä on maalausurakoita uudiskohteissa asunto- ja julkisissa kiinteistöissä, kuten kouluissa, sairaaloissa ja hotelleissa. Lisäksi Vista on toiminut menestyksekkäästi myös saneerauskohteissa, toimisto- ja liiketiloissa. Yhtiön liikevaihto on kasvanut vuoden 2022 noin 3 miljoonasta eurosta yli 4 miljoonaan euroon vuonna 2023, mikä on osoitus vakaudesta ja vahvasta kannattavuudesta.

Lisätietoja:
John Strand, toimitus- ja konsernijohtaja, Layer Group
John.strand@layergroup.se, +46 70 233 07 69

Joni Lindblom, toimitusjohtaja, Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy
Joni.lindblom@vistaoy.fi, 045 656 6622

Layer Group
Layer Group on yksi Ruotsin suurimmista pintamaalauspalveluihin erikoistuneista konserneista. Se koostuu johtavista paikallisista yrityksistä, joilla on motivoituneet yrittäjät ja vahvat tavaramerkit. Konserni perustettiin toukokuussa 2020, ja se on valtakunnallinen toimija, joka pystyy tarjoamaan kilpailukykyisiä palveluja sekä suurille että pienille asiakkaille erityisesti maalauksen, lattiaratkaisujen ja teollisuusmaalien alalla.

Layer Groupilla on tällä hetkellä noin 1 600 työntekijää, ja sen liikevaihto on hieman yli 2,3 miljardia kruunua. Konserni toimii koko Ruotsissa etelärannikon Trelleborgista ja pohjoisen Kiirunaan sekä suuressa osassa Suomea. Layer Groupin omistavat yrittäjät sekä pohjoismaiset Litorina- ja Bragnum Invest -sijoitusyhtiöt, jotka yhdessä ovat suurimmat omistajat. Litorina ja Bragnum ovat sijoitusyhtiöitä, jotka sijoittavat pieniin ja keskisuuriin pohjoismaisiin yrityksiin ja kehittävät niistä yhdessä johdon kanssa alansa johtavia yrityksiä kasvun, kannattavuuden parantamisen ja ammattimaisuuden lisäämisen kautta.