17 Oct 2022

Layer Group laajentuu Suomeen ostamalla Kaukomaalaus Oy:n

Layer Group on laajentanut toimintaansa voimakkaasti viime vuosina. Nyt yhtiö tulee ensimmäistä kertaa Suomen markkinoille ostamalla Kaukomaalaus Oy:n, joka on yksi maan suurimmista maalausliikkeistä.

Kauko3 (1)
Jari Mikkonen, John Strand, Kauko Turunen

Vuoden 2020 alusta lähtien Layer Group on laajentunut yritysostoilla ja koostuu nyt yli 50 yrityksestä. Jatkuvasti uusia ostokohteita etsivä yritys löysi Suomesta Kaukomaalaus Oy:n, jonka johto jakaa Layer Groupin yrittäjähengen ja kunnianhimon. Kaukomaalaus Oy:n toimipaikat sijaitsevat eri puolilla Suomea, mikä tarjoaa Layer Groupille hyvän perustan rakentaa tulevaisuutta.

Layer Groupille Kaukomaalauksen osto on virstanpylväs ja lähtölaukaus laajenemiselle Ruotsin rajojen ulkopuolelle. Kaukomaalauksen hankinta antaa Layer Groupille vahvan jalansijan Suomen markkinoilla, mutta tarkoituksena on tuoda myös muita menestyksekkäitä yrittäjiä mukaan ryhmään ja nousta pitkällä aikavälillä markkinajohtajaksi Suomessa.

Kaukomaalauksen perusti Kauko Turunen vuonna 1981. Hän on luonut hyvämaineisen yhtiön, jolla on laaja palveluvalikoima. Seinäjoelta käsin seitsemällä alueella toimiva yritys tarjoaa maalausta, rappausta, julkisivujen saneerausta ja muita pintatöitä. Sen tärkeimpiä asiakkaita ovat valtakunnalliset rakennusliikkeet ja taloyhtiöt, kohteita ovat sairaalat, koulut, asunnot ja kaupalliset kiinteistöt. Kaukomaalaus on 20 miljoonan euron liikevaihdollaan ja 250 työntekijällään yksi Suomen suurimmista maalausliikkeistä. Työntekijöiden vaihtuvuus on ollut vähäistä, mikä on näkynyt pitkinä työsuhteina Kaukomaalauksen kasvun aikana. Työntekijöiden ammattitaito ja sitoutuminen yritykseen ovat olleet tärkeitä tekijöitä yhtiön menestyksessä.   

Kauko Turunen jättää nyt toimitusjohtajan paikan, mutta jatkaa vanhempana neuvonantajana Kaukomaalauksessa. Tässä roolissa hän tulee olemaan suurena tukena uudelle toimitusjohtajalle Jari Mikkoselle. Jarilla on 17 vuoden kokemus yhtiöstä ja hän nauttii henkilöstön, asiakkaiden ja koko organisaation luottamusta. Yhdessä Kauko Turusen ja koko henkilöstön kanssa meillä on vahva perusta Layer Groupin laajentumiselle Suomessa.

– Olemme ylpeitä, että Kaukomaalaus päätti liittyä Layer Groupiin ja kehittää suomalaista markkinaa kanssamme ja että sen aiemmista omistajista tulee nyt Layer Groupin osaomistajia heidän sijoittaessaan kaupan yhteydessä Layer Groupiin. Kauko Turunen ja Kaukomaalauksen tiimi on rakentanut vakaan yhtiön, ja olemme iloisia, että kokenut ja yhtiön tulevaan menestykseen uskova Jari Mikkonen ottaa nyt ohjat toimitusjohtajana. Kauko Turusen pysyminen toiminnassa mukana mentorina ja neuvonantajana takaa johtotehtävien saumattoman siirtymisen, sanoo Layer Groupin konsernijohtaja John Strand.

– Näemme Suomessa suurta potentiaalia, jonka hyödyntämiseen Kaukomaalauksen osto antaa meille hyvät mahdollisuudet. Olemme iloisia mahdollisuudesta olla ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä osa Layer Groupia. Osaavan ja sitoutuneen henkilöstön, luotettavien yhteistyökumppaneiden ja skandinaavisen tietotaidon avulla pystymme kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaamme myös jatkossa sekä takaamaan edelleen, että ”laadulla on tekijänsä”, kuten mottomme kuuluu, sanoo Kaukomaalaus Oy:n perustaja Kauko Turunen.