28 Apr 2022

John Strand Layer Groupin toimitus- ja konsernijohtajaksi

Layer Groupin hallitus on nimittänyt toimitus- ja konsernijohtaja Jonas Danielssonin seuraajaksi John Strandin. John aloittaa tehtävässä 1.5.2022.

Johnstrand Nyheter
John Strand (Valokuva: Carin Tellström)

Layer Groupin perustamisvuodesta 2020 lähtien yhtiön toimitus- ja konsernijohtajana on toiminut Jonas Danielsson. Hänen johdollaan olemme tehneet merkittävän matkan, jonka aikana konserni on kasvanut orgaanisesti ja yritysostojen avulla. Jonas on nyt päättänyt astua syrjään ja antaa Johnin jatkaa konsernin kehittämistä. Tehtävänä on johtaa Layer Groupia aloittamallamme matkalla ja tehostaa konsernin organisaatiotyötä tulevaisuutta varten. Painopiste on edelleen uusien tytäryhtiöiden hankkimisessa, mutta lisäksi tavoitteena on parantaa kannattavuutta, laatua ja tehokkuutta entisestään.

John aloitti uransa urakointiyritys One Nordicissa ja toimi viimeksi Nobina Travis AB:n toimitusjohtajana. Hän on työskennellyt toimitusjohtajana muun muassa Merresorilla, Flygbussarnalla ja Snälltågetilla, ja hänellä on laaja kokemus julkisista hankinnoista.

– Layer Groupista on jo kahdessa vuodessa tullut merkittävä toimija markkinoilla, ja se on keskittynyt voimakkaasti yritysostoihin. Odotan innolla haastetta jatkaa aloittamaamme matkaa ja tunnistaa uusia kehittämiskohteita. Minä ja kollegani tytäryhtiöissä eri puolilla Ruotsia uskomme tulevaisuudessa piilevän suuria mahdollisuuksia konsernillemme, John sanoo.

Jonas Danielsson jatkaa Layer Groupissa vanhempana neuvonantajana. Uudessa tehtävässään hän keskittyy yritysostoihin ja liiketoiminnan kehittämiseen.

– Meillä on takanamme kaksi intensiivistä ja uskomattoman hauskaa vuotta, joita muistelen iloisena ja myös ylpeänä siitä, mitä olemme yhdessä saavuttaneet. On ollut rankkaa, mutta ennen kaikkea hauskaa olla joukolla perustamassa Layer Groupia ja kehittämässä sitä Ruotsin suurimmaksi pintakäsittelyalan yritykseksi, joka nykyään olemme. Kaikki kuitenkin päättyy aikanaan. Nyt Layer Group on valmis ottamaan seuraavan strategisen askeleen ja varautumaan seuraavaan haasteeseen. Luovutan vastuun hyvillä mielin Johnille, joka alkaa tiiviissä yhteistyössä kanssani tehdä Layer Groupista Pohjoismaiden suurinta pintakäsittelyalan yritystä, Jonas sanoo.

– Toivotamme John Strandin tervetulleeksi Layer Groupiin ja odotamme innolla antoisaa yhteistyötä. Olemme vakuuttuneita siitä, että John on oikea henkilö johtamaan yritystä tässä kehitysvaiheessa. Samalla haluamme kiittää Jonas Danielssonia lämpimästi omistautuneesta työstä Layer Groupin kehittämisessä, kertoo Lars Österberg, Layer Groupin hallituksen puheenjohtaja.